Kapiten Barcelone se na emotivan način oprostio od kluba

Završio karijeru nakon 18 godina

Kapiten Barcelone se na emotivan način oprostio od kluba

E. Čaušević

Barcelona već godinama dominira u Španiji što se tiče rukomenta, a sigurno su i jedan od najboljih klubova na svijetu.

Nakon što se Ciudad Real raspao Barcelona je ostala jedini klub u Španiji koji je imao novca da se bori s onim najjačim ekipama u Evropi. Katalonci dominiraju u domaćem prvenstvu, ali i u Ligi prvaka su skoro uvijek u samoj završnici.

Zaštitni znak ovog kluba prethodnih godina bio je Victor Tomas koji je godinama nosio kapitensku traku. Međutim, on je bio primoran da završi svoju karijeru zbog srčanih problema.

Tomas je večeras objavio emotivnu poruku na Facebooku i poručio da nakon 18 godina napušta Barcelonu i završava karijeru.

"Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mom životu. Opraštam se od Palau Blaugrane kao igrač i nakon 18 prelijepih godina. Klub mi je dao mnogo toga, a ja sam se uvijek trudio da vratim na pravi način. Situacija s COVID-19 mi nije dozvolila da se oprostim kako sam želio, ali i to je život. Hvala svima na porukama podrške i neću lagati, ovo je za mene itekako teška odluka. Od sutra idem u nove izazove, ali će Barca uvijek ostati u mom srcu", poručio je Tomas.

Hace unos días me tocó vivir uno de los momentos más duros de mi vida. Decir adiós al Palau Blaugrana en mi etapa como...

Posted by Víctor Tomàs on Sunday, August 30, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi