Argentinac je s 13 godina došao u Evropu

Objavljen Messijev prvi intervju u Barceloni: "Nedostaje mi visine..."

Edmir Škorić

Lionel Messi smatra se jednim od najboljih nogometaša, ne samo današnjice nego i svih vremena.

Messi je nedavno imao veliku sagu u Barceloni i bio je na pragu da napusti katalonski klub, ali je ostao vjeran i provest će tu barem još jednu sezonu. Kao dječak od 13 godina je stigao u Barcelonu, a sada je objavljen i prvi njegov intervju koji je dao po dolasku u Španiju.

"Počeo sam da igram sa pet godina u ekipi iz susjedstva Grandoli, gdje se svake nedjelje okupljala čitava porodica, a imali smo i nezaboravnih trenutaka. Kasnije sam, kada sam imao sedam godina, otišao u Newell's zahvaljujući mom bratu. Tamo sam igrao do 14. godine, nakon čega sam prešao u Barcelonu", govori Messi u prvom intervjuu po dolasku u Barcelonu, pa nastavlja:

"Da, istina je da sam jako sretan ovdje. Ništa nije nalik životu u Argentini. Uprkos tome što je moja zemlja u kojoj imam prijatelje i porodicu, ovdje živimo drugačije i mnogo bolje. Kad sam stigao, počeo sam igrati sa momcima iz B tima. Odigrali smo dva meča, jedan u gostiam i jedan kući. U prvih nekoliko minuta zadobio sam povredu. Kad sam saznao da neću više igrati, bio sam shrvan. Bio sam vrlo uzbuđen što sam igrao na turniru sa svojim saigračima. a kad sam se vratio, trebalo je odigrati samo nekoliko mečeva. Ali morate maksimalno iskoristiti mogućnosti koje vam se pružaju na turnirima i prijateljskim utakmicama kako biste izgradili ritam za sljedeću sezonu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Igram na poziciji prednjeg veznog (AMF), volim primiti loptu i distribuisati je krilima kako bih stvorio šanse i ponekad na sebe preuzeo odbrambene igrače, a onda bih poistigao gol ili uposlio nekog od svojih saigrača. Još uvijek mi nedostaje malo visine. Ponekad se osjećam pomalo slabo kada moram da se borim za loptu. Sve u svemu, vjerujem da će mi postati lakše. Obično Južnoamerikancima treba više vremena da se prilagode evropskom nogometu jer je različi. Sad kad sam se navikao na život u Barceloni, osjećam da mi je sve mnogo lakše nego ranije", poručio je Messi.

Barcelona bi bila nezamisliva bez Messija, koji je klubu donio na desetine trofeja i ubjedljivo je najbolji igrač koji je nosio dres katalonskog ponosa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti