Barcelona se konačno riješila Setiena, ali će ih to skupo koštati

Koeman može voditi klub u La Ligi

Barcelona se konačno riješila Setiena, ali će ih to skupo koštati

E. Čaušević

Nakon debakla u Ligi prvaka na kraju prošle sezone čelnici Barcelone odlučili su uručiti otkaz treneru Quiqueu Setienu.

Setien je na klupi katalonskog kluba proveo tek nešto više od pola godine, a nakon poraza od Bayerna (8:2) ekspresno je dobio otkaz. Na njegovo ime izabran je Ronald Koeman koji će u narednoj sezoni predvotiti Barcelonu.

Međutim, jutros su španski mediji objavili da Koeman ne može voditi Barcelonu u La Ligi jer Setien još uvijek nije zvanično dobio otkaz, te se vodi kao trener katalonskog kluba.

To je još jednom pokazalo koliko su izgubljeni čelnici Barcelone, te da je zaista vrijeme da se povuku sa ovih funkcija. Oni su danas nakon vijesti da Koeman ne može voditi klub odmah reagovali i pozvali su Setiena na razgovor.

Mundo Deportivo je objavio prije nekoliko trenutaka da je sastanak završen, te da su Barca i Setien dogovorili detalje oko raskida ugovora. Ovom treneru bit će isplaćeno određeno obeštećenje jer nije pristao na sporazumni raskid saradnje. Navodno, Barca će mu platiti čak deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novinari su "uhvatili" Setiena nakon završetka sastanka, ali nije bio raspoložen za izjavu i poručio je samo da će se oglasiti uskoro zvaničnim saopštenjem.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Nikakav trener kakav je Setien i koji je prije toga čuvao krave bi podpisao rade volje i ugovor na samo mjesec dana .Malo meni malo tebi,tako to ide.
1 1
Mele
Hebo ga predsjednik koji ga dovede..Kravar , on da trenira velikana..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi