Posao bi uskoro biti završen

Milik odletio za Švicarsku, njegova koljena mogu biti jedina prepreka za Džekin transfer

Edmir Škorić

Edin Džeko bi ubrzo trebao da postane novi igač Juventusa, a za sada je ostalo samo da Roma potvrdi transfer Arkadiusza Milika.

Milik je prihvatio ponudu Rome i sve je dogovoreno, ali čeka se još da se obavi ljekarski pregled kako bi se cijeli posao završio. Prvobitno će biti fokus na Milikova koljena i ako sve bude u redu, on potpisuje ugovor s Romom. Pošto je imao ranije dvije povrede koljena, u Romi žele da se ona dodatno pregledaju i da budu sigurni da neće uzalud potrošiti 20 i nešto miliona eura.

Bude li sve u redu, Milik do večeras potpisuje, a ujedno će to značiti da više ne postoji nijedna prepreka za transfer Džeke u Juventus. Bh. napadač je jutros u Trgioriji pozdravio svoje bivše saigrače i zaputio se iz Rima u Torino, pa bismo u narednih 24 sata trebali dočekati zvaničnu potvrdu jednog od najvećih poslova ove sezone u Italiji.

U međuvremenu je Milik, koji je iz Napolija za 20-ak miliona eura plus bonuse prešao u Romu, krenuo prema Švicarskoj gdje će odraditi dio ljekarskih pregleda. On je u društvu agenta Davida Pantaka uočen na aerodromu Ciampino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.