Edin Džeko dolazi! Debituje već u nedjelju

Italijanski listovi najavili veliki transfer na Apeninima

Edin Džeko dolazi! Debituje već u nedjelju

E. Škorić

Torinski Tuttosport je jedan od nekolicine italijanskih listova koji su jutros naslovnicu posvetili Edinu Džeki.

Postignut je dogovor između Rome i Juventusa, pa će Džeko za 16 miliona eura preći u redove torinskog kluba, dok će sam nogometaš dobiti 15 miliona eura za dvogodišnji ugovor (7,5 po sezoni).

"Stiže Džeko", piše Tuttosport, koji je potvrdio kako je Arkadiusz Milik iz Napolija odlučio otići u Romu i na taj način 'gurnuti' Dijamanta u Juventus.

Gazzetta dello Sport, pak, piše da će Džeko debitovati već u nedjelju, dok će danas tokom dana odraditi ljekarski u Torinu i tada će se kompletirati transferi - njegov i onaj Milikov u Romu.

Juventus u nedjelju navečer od 20:45 dočekuje Sampdoriju i ako sve bude u redu, bit će to prvi Edinov nastup u dresu Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ja mislim bit ce prenosa na areni, jer arena je uvijek prenosila fudbalske utakmice italijanske "Serije A" bas me interesuje kako ce igrati ovaj trio Dybala - Dzeko - Ronaldo.
6 0
Tz_Niko75
Po textovima u italijanskoj stampi, izgleda da ce Dzeko nositi 9 i biti glavna spica. Pirlo je zaljubljen u njegovu igru. Takodje, Edin bolje poznaje SerijuA i pase u Pirlov sistem. Bice konkurencija Dzeko i Ronaldo Lautaru i onoj zvijeri u Interu Lukaku.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi