Navijači Rome se opraštaju od Džeke: Razumijemo te, profesionalac si...

Ovaj put je stvarno gotovo

Navijači Rome se opraštaju od Džeke: Razumijemo te, profesionalac si...

E. Škorić

Na raznim profilima navijača Rome jednaki su komentari - tužni su zbog odlaska Edina Džeke u Juventus, ali niko mu ništa ne prigovara zbog svega što je proteklih pet godina uradio u dresu rimskog kluba.

Džeko će, kao što je svima već poznato, karijeru nastaviti u Juventusu koji će ga platiti 16 miliona eura, a sam igrač dobit će dvogodišnji ugovor vrijedan 7,5 miliona eura po sezoni.

Edinu slijedi nova stanica u karijeri, a navijačima Rome tek ostaje da se oproste i da mu požele sve najbolje. "Passione romanista", jedan od Instagram profila navijača rimskog kluba, ostavljeno je oproštajno pismo za Dijamanta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zdravo Edine, ovaj put je stvarno gotovo. Htjeli smo se oprostiti u januaru 2018. godine, kada si trebao da odeš u Chelsea i prošlog ljeta kada si 'potpisao' za Inter. Sada ne, nema više iznenađenja. Stvarno ideš tamo i pokušat ćeš da osvojiš titulu. Razumijem, ti si profesionalac, pokušao si to s Romom i sa 106 golova u pet sezone, ali nije uspjelo. Hvala za sva vremena u kojima si me obradovao kao onaj prelijepi gol protiv Chelseaja, ili Šahtara ili u onoj najčarobnijoj noći od svih ili golu u Torinu... Također sam te branio od kritika, čak i u prvoj godini jer nisi mogao biti taj Džeko i zato što nikada nisi zaslužio određene idiotske montaže. Budući da ćeš biti predstavljen u onom tužnom dresu koji ćeš nositi, za mene ćeš samo biti protivnik, protivnik kojeg sam volio i kojeg se nikada nisam odrekao. Ali ne očekuj sreću. Uvijek i samo se Rim računa. Hvala ti Edine, forza Arek, forza Roma", napisano je na profilu.



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TMC
Treba ovo doživjeti.......
19 0
OR7
puno će vode proteći bosanskim rijekama,dok se opet rodi ovakav dijamant,sretno ti bilo,gdje god bio lave....
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije