FOTO - EPA

Aguero i dalje van stroja

Pep Gaurdiola i Manchester City u velikim problemima

Adnan Beganović

Prvi susret u Premiershipu Manchester City će odigrati u ponedjeljak protiv Wolverhamptona.

Uoči duela sa Wolverhamptona iz Manchester Cityja stižu loše vijesti. Naime, šef struke Pep Guardiola za otočke medije je istakao da na najboljeg strijelca u historiji kluba Aguera neće moći još dugo računati.

"Znali smo da je povreda ozbiljna. Radi na oporavku, mora doći u formu. Dugo je odSutan i nije od onih igrača koji se brzo oporavljaju. Mislim da će biti spreman za jedan do dva mjeseca", izjavio je Guardiola.

Podsjetimo, Aguero se povrijedio 22. juna u meču protiv Burnleyja. Odmah je podvrgnut operativnom zahvatu koljena. Pretpostavljalo se da će biti spreman za otvaranje nove sezone, no ipak prognoze se nisu pokazale tačnim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.