Očekuje nas zanimjiv susret u Tuzli

Sarajevo na Tušnju ima priliku da ode na plus pet, ali i Sloboda je pronašla pravu formu

Edmir Škorić

U jedinoj utakmici nedjeljnog programa osmog kola Premijer lige BiH danas od 18 sati sastaju se FK Sloboda i FK Sarajevo.

Susret starih rivala igrat će se na Tušnju i bit će to prilika da Sarajevo nastavi niz pobjeda (nadaju se četvrtoj uzastopno), ali i da prvom pratiocu Željezničaru ode na plus pet nakon što je prethodno tim sa Grbavice neočekivano, upravo na Grbavici, poražen od Krupe (0:1).

Bordo tim igra sve bolje kako prvenstvo odmiče, ali Tušanj je oduvijek bio mjesto gdje su i najbolji teško ostvarivali pobjede, bez obzira na sve faktore. Uz to, Sloboda je također u sjajnoj formi, pa je na prethodna dva meča upisala šest bodova i postigla čak šest pogodaka.

Upravo iz svih tih razloga jasno je zaključiti da nas čeka zanimljiv duel u kojem MOZZART kladionica prednost daje gostima, koje nakon ovog meča čeka važan meč u 3. pretkolu Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice.

"Ušli smo u taj ritam odigravanja utakmica srijeda-subota tako da se moramo navići, naš sljedeći protivnik je Sloboda i sigurno da se radi o dobroj ekipi koja je u prošle dvije utakmice ostvarila pobjede protiv Krupe i Širokog, ali na nama je da se što bolje spremimo i da odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović u najavi utakmice.

Zbog blažih povreda gosti će biti oslabljeni neigranjem prvog golmana Vladana Kovačevića, defanzivca Hrvoja Miličevića i krilnog igrača Ivana Jukića.

Sloboda ima pravo da se nada dobrom rezultatu na osnovu igara iz proteklih utakmica i trener Gradimir Crnogorac smatra da njegov tim zaista može do bodova protiv favorizovanog aktuelnog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče utakmice sa Sarajevom, znamo ko nam dolazi, šampion države... Neće biti lagana utakmica, spremali smo se tokom cijele sedmice, znamo njihovi slabosti i vrline. Iako su i oni u dobroj seriji, tako se i mi nalazimo u dobrom naletu, uvezali smo dvije pobjede. Čvrsto smo na zemlji, ovi momci zaslužuju pažnju i zaista su vrijedni. Naše je da se postavimo kako znamo i odigramo što bolje", kazao je šef struke FK Sloboda Gradimir Crnogorac.

Utakmicu s Tušnja prenosit će Moja TV.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.