Prva reakcija trenera Celtica na mogući duel sa FK Sarajevo

U play-offu za Europa ligu

Prva reakcija trenera Celtica na mogući duel sa FK Sarajevo

A. Čaušević

FK Sarajevo bi i ove godine baš kao i prošle moglo igrati protiv Celtica, sada bi bh. šampion razigravao za plasman u grupnu fazu Europa lige. 

Ukoliko izbaci Budućnost u trećem pretkolu Bordo tim će na boljeg iz duela između Rige i Celtica gdje je škotski prvak veliki favorit.

Stigla je i prva reakcija Neila Lennona koji je kazao da je žrijeb mogao biti bolji, ali i lošiji za Celtic.

"Nadam se da možemo riješiti Rigu, a onda ćemo gledati na sljedeću rundu. Igrali smo protiv Sarajeva ranije i imamo pristojne rezultate protiv njih. Žrijeb je mogao biti puno gori, ali je mogao biti i puno bolji za nas", rekao je Lennon.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prošle sezone u prvom pretkolu Lige prvaka Celtic je pobijedio na stadionu Asim Ferhatović Hase sa 1:3, dok je u Glasgowu slavio sa 2:1.

Eventualni meč play offa za Europa ligu Sarajevo - Celtic igrao bi se u Zenici na stadionu Bilino polje u četvrtak, 1. oktobra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bakac
Igrat ce te sa Buducnosti hahhaha
2 19
Juve88
Prvo još jedan stadion kupite, ako nema marka ima kod mene marka ću da dam marka
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi