Kepa tragičar meča

Sadio Mane srušio Plavce na Stamford Bridgeu

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola danas su u gostima pobijedili Chelsea sa 2:0 u derbiju drugog kola engleskoj Premiershipa.

Prvu ozbiljniju priliku na ovom meču vidjeli smo u 15. minuti kada je Firmino bio u odličnoj prilici, ali je jedan od igrača Chelsea u posljednji trenutak uspio da izblokira njegov udarac.

Chelsea je u 33. minuti propustio nevjerovatnu šansu da dođe do prednosti. Nakon kontre ispred gola gostiju našao se Werner koji je na kraju loše šutirao i ostalo je 0:0.

Trenutak koji je prelomio ovaj derbi desio se u 45. minuti. Nakon duge lopte Mane je krenuo sam na Kepu, ali ga je Christiansen sapleo s leđa, te mu je glavni sudija opravdano pokazao crveni karton i put prema svlačionici.

Plavci su u nastavku meča igrali s igračem manje i to se itekako osjetilo. Redsi su od samog početka drugog dijela žestoko krenuli naprijed i to im se ekspresno isplatilo.

Gosti su u 50. minuti uspjeli da povedu sa 1:0. Nakon sjajne akcije i centaršuta Firmina lopta dolazi do Manea koji odlično glavom pogađa mrežu londonskog tima.

Samo četiri minute kasnije bilo je 0:2. Nevjerovatnu grešku napravio je golman Kepa kojem je Mane ukrao loptu i lagano je poslao u gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je u 72. minuti mogao da se vrati u meč kada je Thiago oborio Wernera, a sudija je svirao penal. Odgovornost je preuzeo Jorginho, ali je Alisson sjajno odbranio njegov udarac i ostalo je 0:2.

Do kraja meča vidjelo smo još nekoliko solidnih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. Liverpool je treći sa šest bodova, do je Chelsea deseti s tri boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.