Razočaravajuća ponuda za veznjaka

Barcelona željela vratiti Thiaga, ali kada su poslali ponudu u Bayernu mislili da se šale

Endin Čaušević

Španski reprezentativac Thiago Alcantara prije nekoliko dana potpisao je za Liverpool u koji je stigao iz Bayerna.

Nakon sedam sezona on je odlučio da napusti Bayern i odluči da se okuša u Premiershipu. Liverpool je za ovog 29-godišnjaka izdvojio 30 miliona eura, a Thiago je potpisao ugovor na tri godine.

Thiago je već za vikend debitovao za Liverpool u pobjedi protiv Chelseaja (0:2), te je već oduševio navijače svojom igrom. Prije nego što je realizovan njegov transfer u Liverpool bilo je priče da bi se Thiago mogao vratiti u Barcelonu.

Poznato je da je on ponikao u katalonskom klubu, te da je prošao sve kategorije Barcelone. Međutim, 2013. godine otišao je u Bayern jer je bio nezadovoljan minutažom i ispostavilo se da ga je Barcelona prelako pustila da ode.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su ovog ljeta imali namjeru da vrate Thiaga na Camp Nou, ali im to nije uspio. Španski mediji pišu da su u Bayernu bili razočarani kada je stigla ponuda za ovog igrača.

Naime, Cadena SER piše da je Barcelona za Thiaga ponudila svega deset miliona eura što je razočaralo Bavarce, ali i ovog veznjaka i na kraju je odlučio da ipak ide u Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.