Piše madridski AS

Kakvi preokreti: Džeko među kandidatima za novog špica Atletico Madrida

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko karijeru je trebao nastaviti u Juventus s kojim je još odavno sve dogovorio, ali na kraju je transfer propao zbog pregovora s Romom.

Džeko je bio na korak od prelaska u Juventus, ali Roma nije željela da ga pusti dok ne pronađe zamjenu za njega. Vučica je htjela dovesti Arkadiusza Milika, ali pregovori s Napolijem nisu išli kako treba i na kraju su u Juventusu izgubili strpljenje.

Stara dama je odustala od Džeke i odlučila se za Alvara Moratu koji je danas uspješno prošao ljekarske preglede i uskoro se očekuje zvanična potvrda da je novi fudbaler Juventusa.

Međutim, španski AS piše da bi ponovo moglo doći do velikih preokreta. Naime, Atletico Madrid je pustio Moratu u Juventus jer žele dovesti Luisa Suareza iz Barcelone.

Urugvajac je dogovorio uslove ugovora s Atleticom, ali je problem što mu Barca ne želi dati raskid ugovora i traži obeštećenje za njega. Atletico to ne želi da plati i kako stvari stoje od dolaska Suareza u ovaj klub nema ništa.

Novinar madridskog lista AS, Javier Matallanas, objavio je danas da je Atletico u pripravnosti. Ukoliko Suarezov dolazak propadne Atletico će pokušati dovesti Edina Džeku, Edinsona Cavanija ili Luisa Suareza iz Watforda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnoge je iznenadilo otkud Džeko na ovoj listi, ali čini se da je na pragu nova saga. U slučaju da propadne Suarezov transfer onda je Džeko glavna meta Atletica i očito je da i dalje postoji mogućnost da Dijamant napusti Romu.

Ljetni prelazni rok traje do 5. oktobra i već sada je sigurno da nas do zadnje sekunde očekuje pravi spektakl.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.