Protokol aktiviran, korona ponovo "ušla" u Atletico Madrid
FOTO - EPA

Gimenez pozitivan

Protokol aktiviran, korona ponovo "ušla" u Atletico Madrid

Adnan Beganović

Urugvajski reprezentativac i fudbaler Atletico Madrida, Jose Gimenez, pozitivan je na korona virus.

Španski mediji pišu da je jutrošnji trening Atletica prekinut kako bi se saznali rezultati testiranja za jednog člana.

PCR test je bio pozitivan, a kasnije je potvrđeno da je korona virus "pokupio" Gimenez koji je već izolovan i biće u karantinu kako to predviđaju i protokoli španske Vlade i Fudbalskog saveza ove zemlje.

Jučer je navodno urugvajski fudbaler obavijestio liječnički tim kluba da ima blage simptome i zbog toga nije trenirao sa ekipom. Odmah je protokol aktiviran, a nažalost današnji rezultat testa je pozitivan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ekipa će u narednom periodu raditi individualno, a ova situacija podsjeća na vrijeme uoči duela Lige prvaka sa Leipzigom kada je korona virus "ušao" u Atletico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi