Foto - EPA

Morata se uvijek ponavljao

Je li realno da je čovjek sanjao baš o svim timovima u kojima je igrao?

Midhat Šljivak

Alvaro Morata je novi igrač Juventusa.

Španski napadač je stigao iz Atletica na jednogodišnju posudbu u redove italijanskog prvaka u čijim redovima je već igrao do 2014. do 2016. godine.

Nakon Stare dame se vratio u Real Madrid, a potom je igrao još za Chelsea i Atletico. Interesantno, uvijek mu je bio san da igra za ove ekipe.

"Želio sam doći u Juventus. To je klub u kojem sam želio igrati", rekao je Morata 2014. godine po dolasku u Torino, da bi se dvije godine vratio u Real Madrid sa jasnim ciljem.

"San mi je da uspijem kao igrač Real Madrida".

Samo godinu dana kasnije Kraljevi su ga prodali u Chelsea i naravno, san je bio i Chelsea.

"Gledao sam kao mali Chelsea sa ocem i stvarno sam želio igrati ovdje. Ispunio mi se san što sam nova 'devetka' Chelseja i jedva čekam da zaigram na Stamford Bridgeu", rekao je Morata po dolasku u londonski klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Posebna je čast što sam u Atleticu. Znači mi dosta što sam u ovom klubu i sanjao sam kao dijete da igram za Atletico", poručio je tada Morata.

Morata je očigledno sanjao mnoge timove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.