Profesionalac do samog kraja

Luis Suarez je za razliku od Arthura pokazao da je veliki gospodin

Endin Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez će u narednim danima ozvaničiti transfer u Atletico Madrid i nakon šest godina će napustiti Barcelonu.

Suarez je na ljeto 2014. godine stigao u Barcelonu iz Liverpoola i to je bio pun pogodak. Urugvajac je ostavio veliki trag u katalonskom klubu i sigurno je da ga boli činjenica kako su ga otjerali.

Iako je imao još godinu dana ugovora Ronald Koeman mu je poručio da ne računa više na njega i da može ići. Suarez je prvo tražio raskid ugovora kako bi išao u Juventus, ali do toga nije došlo.

Na kraju je izabrao Atletico Madrid koji je dogovorio simbolično obeštećenja s Barcelonom za Urugvajca. On se danas oprostio od saigrača i u suzama je napustio trening centar Barcelone.

Međutim, katalonski Sport piše da je popularni El Pistolero pokazao da je veliki gospodin. On je trenirao do zadnjeg trenutka i nije bojkotovao Barcelonu i pored svega što su mu uradili prethodnih sedmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na treninzima je davao maksimum što je sigurno potez za divljenje. To su uporedili s Arthurom Melom koji je bojkotovao treninge i utakmice Barcelone u finišu prošle sezone nakon što je objavljeno da ide u Juventus u zamjenu za Miralema Pjanića.

Suarezu očito nije palo na pamet da radi nešto takvo i pokazao je da je zaista veliki gospodin, te da će Atletico Madrid dobiti ogromno pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.