Ansu Fati produžio ugovor s Barcelonom uz vrtoglavu otkupnu klauzulu

Ostaje na Camp Nou

Ansu Fati produžio ugovor s Barcelonom uz vrtoglavu otkupnu klauzulu

E. Čaušević

Mladi fudbaler Barcelone, Ansu Fati, danas je produžio ugovor s katalonskim klubom.

Fati je prošle sezone debitovao u dresu Barcelone sa nepunih 17 godina i oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama.

Ove sezone će biti jedan od značajnijih igrača u napadu Ronalda Koemana, te je jasno da Barcelona od njega mnogo očekuje u budućnosti.

Ovaj 17-godišnjak nedavno je debitovao i za reprezentaciju Španije što najbolje pokazuje o kakvom potencijalu se radi. Barcelona u njega vidi kao Messijevog nasljednika, te su učinili sve kako bi produžio ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji objavili su prije nekoliko trenutaka da je Fati konačno potpisao novi ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine.

Zanimljivo je da njegova otkupna klauzula iznosi vrtoglavih 400 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi