Milinković pred meč protiv Sarajeva

"Drago mi je da će jedna od ovih ekipa igrati protiv Celtica i nadam se da će to biti Budućnost"

Endin Čaušević

Sarajevo sutra igra u Zenici meč trećeg pretkola Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice.

Bordo tim u ovaj meč ulazi kao favorit i imaju zaista sjajnu priliku da se domognu play-offa. Međutim, Budućnost je protiv Astane pokazala da ih ne treba olako otpisati i sigurno će Vinko Marinović svojim igračima skrenuti pažnju na to.

Igrači Budućnosti trenirali su večeras na Bilinom polju pred sutrašnju utakmicu, a prije toga održana je press konferencija. Novinarima se obratio trener gostujućeg tima Mladen Milinković.

"Bio bih sretniji da igramo u play-offu, ali ovako tamo ima mjesta za samo jednu ekipu. Sigurno je da će moji igrači dati maksimum kako bismo mi bili ti koji će u još jednoj utakmici izboriti nešto što ljudi u Crnoj Gori već dugo čekaju", rekao je Milinković, te se osvrnuo na Sarajevo.

"Sutra nas očekuje dobar protivnik koji je dobro organizovan klub, a na nama je da se izborimo za prolaz dalje. Rekli smo da je Sarajevo blagi favorit i nakon meča protiv Astane sam poručio da nas očekuje dosta veći posao. Drago mi je da će jedna od ovih ekipa igrati protiv Celtica i nadam se da će to biti Budućnost".

Također, osvrnuo se i na Premijer ligu i poručio je da pomno prati dešavanja u najjačem rangu bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Premijer ligu pratim od nastanka i znam šta znači Sarajevo bez obzira što nisu bili učesnici grupne faze. Oni su postizali dobre rezultate i bili su na pragu Evrope", dodao je trener Budućnosti na kraju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.