Španci o bh. fubalu: Sarajevo i Zrinjski kao putokaz

Uoči evropskih utakmica

Španci o bh. fubalu: Sarajevo i Zrinjski kao putokaz

A. Čaušević

Klupski bh. fudbal nema prevelikog uspjeha na eurosceni. Predstavnici BiH u Ligi prvaka i Europa ligi su u prošlosti svoje nastupe okončavali isključivo u kvalifikacijama.

Španski sportski portal VIPDeportivo objavio je pohvalan tekst o Sarajevu i Zrinjskom, klubovima koje je okarakterisao kao one koje predvode put.

Naime, Sarajevo i Zrinjski su jedva dva bh. kluba koja će dvije sezone u nizu igrati treće pretkolo kvalifikacija za Europa ligu.

U tekstu se navodi kako je Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka uspjelo izbaciti Connah Quay Nomadse, ali je u drugom pretkolu ispalo iz Dynamo Bresta pa završilo u kvalifikacijama za Europa ligu.

Zrinjski je do reprizre prošlogodišnjeg uspjeha stigao nakon što je u drugom pretkolu hrabrom igrom uspio nadoknaditi dva puta zaostatak protiv Olimpije i golom Ivančića pobijediti i proći dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Španci tvrde da utakmice trećeg pretkola Bordo momci i Plemići dočekuju u dobroj formi, ali neće imati nimalo lake rivale. Sarajlije će igrati protiv prvaka Crne Gore, a Mostarce čeka gostovanja na Kipru, ekipi APOEL-a.

Navodi se da je Sarajevo u novu sezonu ušlo na pravi način, kako je trenutno prvo na tabeli sa 20 bodova iz osam utakmica, dok je Zrinjski osmi, ali ima i dvije utakmice manje. Ova dva tima svoj međusobni duel igraju u desetom kolu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Dva najjača kluba u Bosansko Hercegovačkoj istoriji! Uvijek su u vrhu i uvijek stabilni.
22 3
Adohordas
Rastemo iz godine i u godinu kao liga a ,Sarajevo svaki dan raste
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi