Sprema se veliki transfer

Gojak za šest miliona odlazi u Seriju A?

Admin Čaušević

Posljednji dani septembra mogli bi donijeti veliki transfer Amera Gojaka i to u Seriju A. 

Gojak već duže vremena igra dobro u zagrebačkom Dinamu, postao je standardni reprezentativac BiH, pa je odlazak u jaču ligu od HNL-a logičan slijed događaja.

Izvještaji iz Italije govore da bi naredna destinacija ovog 23-godišnjeg Sarajlije trebala biti Serija A i ekipa Genoe.

Gojak se već ranije povezivao sa italijanskim klubovima, prije svih Fiorentinom, a čini se da je Genoa ozbiljno "zagrizla" što je potvrdio i ugledni transfer guru Gianluca Di Marzio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Marzio navodi da bi visina transfera trebala iznositi oko šest miliona eura što je sasvim pristojna cifra, posebno u vrijeme kada je koronavirus izazvao krizu kod velikog broja klubova.

Ipak, u Dinamu su poznati kao tvrd orah kada sjednu za pregovarački stol pa ostaje da se vidi da li će iznos od šest miliona eura zadovoljiti apetite Modrih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.