Genoa bez problema protiv Crotonea, meč obilježila majstorija Pandeva

Odlično izdanje debitanata

Genoa bez problema protiv Crotonea, meč obilježila majstorija Pandeva

E. Čaušević

Fudbaleri Genove danas su na svom terenu pobijedili Crotone sa 4:1 u okviru prvog kola Serije A.

Genoa je na fantastičan način počela novu sezonu, a navijače ovog kluba može radovati što su se pojačanja pokazala kao pun pogodak. S druge strane, Crotone je odigrao jako skroman meč i čini se da će se oni boriti ove sezone za opstanak u društvu najboljih.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i poveli već u šestoj minuti kada je Destro zatresao mrežu Crotonea za 1:0. Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 2:0 za Genovu.

Ovaj put u centru pažnje bio je iskusni Goran Pandev koji je fantastično lobovao golmana gostiju i pokazao da još uvijek nije za penzije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Crotone je u 28. minuti uspio da smanji na 2:1 golom Rivierea, ali je to bilo sve što su uradili danas. Samo šest minuta kasnije gol za 3:1 postigao je Zappacosta koji je danas debitovao za domaće.

Konačnih 4:1 postavio je još jedan debitant u 75. minuti, a to je Marko Pjaca koji je u Genovu stigao na posudbu iz Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi