Nevjerovatna brzina

Obilježio meč u Zenici: Da li je to Usain Bolt ili Matthias Fanimo?

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva u četvrtak su pobijedili u Zenici ekipu Budućnosti sa 2:1 u meču trećeg pretkola Evropske lige. 

Bordo klub je opravdao ulogu favorita i stigao je do važne pobjede kojom je osigurao mjesto u play-offu. Kao što je već poznato u play-offu će Sarajevo igrati protiv Celtica.

Junaci pobjede u Zenici protiv Budućnosti su bili Benjamin Tatar i Matthias Fanimo koji su postigli golove.

No, ovaj dvojac je zaista obilježio meč. Naime, Tatar je u utakmici protiv Budućnosti najviše pretrčao sa 11.86 kilometara, a iza njega je bio Fanimo sa 10.34 km. U top 3 još je i Besim Šerbečić sa 10.18 km.

Također, ono što je najviše oduševilo navijače Sarajeva jeste činjenica da je Fanimo pokazao da je zaista nevjerovatno brz. On je na meču protiv Budućnosti u tom segmentu bio daleko ispred svih jer je ostvario brzinu od 34.36 km/h.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Engleski fudbaler je bez dileme jedan od najbržih igrača u Premijer ligi BiH, a to je najbolje demonstrirao u četvrtak protiv Budućnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.