Englez je izuzetno brz

Gdje je Fanimo u odnosu na najbrže? Ronaldo brži za dlaku, Bayernova ptrica trkačica u svom svijetu

Admin Čaušević

Matthias Fanimo je, ako ne najbrži, onda definitivno među najbržim igračima Premijer lige. Svoju eksplozivnost je pokazao u posljednja dva meča.

Fanimo je bio odličan protiv Slobode sa dva gola, a u evropskom duelu sa Budućnosti postigao je pogodak za pobjedu i prolazak dalje. 

FK Sarajevo je jučer objavio podatak kako je Englez na utakmici protiv prvaka Crne Gore ostvario maksimalnu brzinu od 34.36 km/h. 

Gdje je 26-godišnjak u odnosu na najbrže igrače današnjice? Ronaldo je brži za dlaku, dok su Alphonso Davies i Achraf Hakimi brži za više od 2 km/h.

Prema podacima iz 2020. godine Ronaldova maksimalna brzina je bila 34.60 km/h. Inter Hakimi je trčao 36.48 km/h, dok je Bayernova ptica trkačica u jednom trentku ostvarila brzinu od 36.51 km/h. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, u grupi najbržih igrača još su tri igrača: Adama Traore (36.21 km/h), Kylian Mbappe (36.04 km/h) i Erling Haaland (36.05 km/h).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.