Obilježio meč u Zenici: Da li je to Usain Bolt ili Matthias Fanimo?

Nevjerovatna brzina

Obilježio meč u Zenici: Da li je to Usain Bolt ili Matthias Fanimo?

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva u četvrtak su pobijedili u Zenici ekipu Budućnosti sa 2:1 u meču trećeg pretkola Evropske lige. 

Bordo klub je opravdao ulogu favorita i stigao je do važne pobjede kojom je osigurao mjesto u play-offu. Kao što je već poznato u play-offu će Sarajevo igrati protiv Celtica.

Junaci pobjede u Zenici protiv Budućnosti su bili Benjamin Tatar i Matthias Fanimo koji su postigli golove.

No, ovaj dvojac je zaista obilježio meč. Naime, Tatar je u utakmici protiv Budućnosti najviše pretrčao sa 11.86 kilometara, a iza njega je bio Fanimo sa 10.34 km. U top 3 još je i Besim Šerbečić sa 10.18 km.

Također, ono što je najviše oduševilo navijače Sarajeva jeste činjenica da je Fanimo pokazao da je zaista nevjerovatno brz. On je na meču protiv Budućnosti u tom segmentu bio daleko ispred svih jer je ostvario brzinu od 34.36 km/h.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Engleski fudbaler je bez dileme jedan od najbržih igrača u Premijer ligi BiH, a to je najbolje demonstrirao u četvrtak protiv Budućnosti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Momak je iz tekme u tekmu sve bolji , onu golcinu iz voleja nemoze dati svako / odbrana Celtica ce imati velike probleme sa njegovom brzinom
11 0
MangasColoradas
Najbolji igrac koji je ikada zalutao u ovu nasu kukuruz ligu.Jos mi nije jasno kako se on nasao ovdje,pogotovo u Mladosti,ali siguran sam da se nece dugo zadrzati.Samo se nadam da ga Sarajevo nece prodati za sicu kako to inace rade u nasoj ligi.Mamic bi za ovog momka uzeo 10 miliona minimum.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi