29

Komentari (29)

Juve88
Ko je mjerio ovom fanimu brzinu, nade kamere i uređaji iz titinog doba hajd nerise živ bio.
AmerK
Nisi cuo za spravu catapult koju igraci nose i koja mjeri brzinu i pretrcane kilometre?
pjanke.sa
Sta ce ovaj zadojeni mitomanijak da cuje. Oni se sada bore za suvu egzistenciju
user1583752673
Nisam navijac Zelje ali i Mirsad Beslija je bio jako brz igrac
Tas14
Protiv Celtica u početnu postavu staviti Mustedanagića
pjanke.sa
Iako je odlican igrac, nije dugo igrao, treba ga prvo uigrai malo. Sve u svemu veoma tezak izbor za Marinovica, koga staviti u prvu postavu. Sretno nam!
enko
Mozes li kako causevicu ubaciti ga na ovu listu
hzsg
Ne, ne, ne, nego ce ubaciti tvog Amara i njegove trkace na listu.....
pjanke.sa
Lutvu treba ubaciti na listu
RZ88
Sto bi rek'o Amaw Fanimo je bzzz
VenamaHrabrih
Nemojte mješati brzinu i ubrzanje. Odnosno za koje vrijeme neko, ili nešto postigne određenu brzinu, a što je, opet, direktno povezano sa silom. Fanimo je superspreman i može ostvariti ubrzanje, da bi postigao brzinu. I golf i ferari mogu ići 100 na sat, ali ferari to postiže za 3, a golf za 10sec.
Shex79
Drug svaka cast za takvu analizu, aferim. Ali u drugu ruku, dosta ljudi te nece shvatiti
Jupp
@VenamaHrabrih Niko ne prica o ubrzanju, to je vec rubrika za automobile! Ovdje se spominje izmjerena brzina igraca na utakmici.
VenamaHrabrih
.Jupp. Pominjanje auta je egzemplarno. Pokušat ću ti objasniti na drugi način: Ja mogu razviti brzinu 30km/h, a ti 35km/h. Ja tu brzinu postižem za 5sec., a ti istu kao ja za 8sec. Dakke, u sprintu od, recimo, 30m, ja sam brži od tebe skioo tri sekunde. Za to vrijeme sam dao gol, ili asistirao za gol i počeo se radovati, dok si me ti tek stigao. Budući da je dužina terena oko 100m, ti mene prestžeš tek negdje oko vrha protivničkog šesnaesterca, pod uslovom da krećemo sa istog mjesta. Ugrubo govoreći, naravno. Ali se da tačno izračunati.
pjanke.sa
@VenamaHrabrih ja se slazem da nisu isto brzina i ubrzanje naravno. Ali ovdje je rijec o listi najbrzih fudbalera a ne o listi ubrzanja kod fudbalera. Tako da u ovom slucaju, ss.ba samo prepisao naravno, brzina je mjerena koju najvecu brzinu postigne igrac a ne za koliko ubrzava. Moje misljenje.
VenamaHrabrih
Ti si u pravu, ali u smislu da je brzina konstanta. On je u jednom momentu postigao tu brzinu, a koliko je idržao tu brzinu, ne piše. Ono što želim reči jeste, ubrzanje, u sportu kojim se bave, bitnije je od brzine, pogotovo na relacijama koje prelaze. Ako se ja krećem oko centra brzinom 5km/h, a ti tu negdje istom brzinom, po prijemu lopte, ja ssm u gol šansi, a ti tek stigao, iako možeš razviti 40km/h. Članak jest o brzini, ali Fanimo nije atletičar. Za njegovu igru i korist ekipi, puno važnije je ubrzanje.
Mig_Mig
Da, ima toga sto i ti kazes. Ali mnogi ne razviju ovu brzinu nikad.
Jupp
@VenamaHrabrih vidi se da se bas trudis objasnis nesto sto je svima jasno, makar onima koji su davno apsolvirali zakone fizike. Ali da ja tebi pokusam objasniti, u tekstu se nigdje ne spominje ubrzanje, vec izmjerena brzona kretanja igraca, maksimalna brzina, brzina koju je postogao igrac do 90-te minute. Razumijes li sada? Ne radi se trkama ovdje i nije bitna uopste akseleracija ni u jednom trenutku.
Ali super si objasnio u svakom slucaju :)
VenamaHrabrih
Svakako da si u pravu, ali je brzina fudbalera, manje-više, nebitna. Aki neko pretenduje da napiše ozbiljan članak, onda se treba baviti rekevantnim činjenicama. Onda su mogli uporediti Bolta i Fanima.
realista1982
Sinoć komentarišem da je pitanje vremena kad ce ovog Fanima početi porediti sa Ronaldom i ekipom, i evo ga počelo je...
pjanke.sa
Sto ga ne bi poredili?
realista1982
Zato što se to ne može porediti, to je kao da porediš Golfa i Pagani Zondu, (ne znam samo čime su ovi u Sarajevu izmjerili brzinu) neka objave snimak gdje je Fanimo postigao tu brzinu nešto se ne mogu sjetiti tog trka...
gallardo.la
Ja se mogu sjetit, Rahmanovic mu podvalio loptu on zamalo da stigne ispred stopera, stoper vratio golmanu
pjanke.sa
Pa ima golf koji ima drugaciji ovjes i motor pa se moze takmiciti sa Pagani Zondom. Cak i biti bolji. Zato ne lupaj gluposti. Rijec je ovdje je o vrijednostima, statistici a ne o tome ko u kojoj ligi igra.
samobezstresa
@gallardo.la tačno tako,ja sam i očekivao ove analize nakon tog trka...
realista1982
Iduce kolo ce Ahmetovic dati gol, pa ce te vi Sarajlije (zajedno sa svojim portalima) da ga poredite sa Ibrahimovićem... Nerealno je to druže spustite malo loptu na zemlju! Fanimo je dobar igrač za naše uslove ali ga stavljati u istu grupu sa ovim majstorima... Manite se ćorava posla...
pjanke.sa
Realista moj ocigledno te nisu u skoli naucili sta znaci rijec poredjenje.
realista1982
Hahaha pjanke.sa idi Sisaj tatu pa dođi uporedi kod koga je veći...za bilo šta drugo si glup!
nije.suplja
Ne vjerujem da ste ovu usporedbu napravili.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.