Debi za zaborav

Gorko upoznavanje Spezije sa Serijom A, VAR poništio tri gola istom igraču

Admin Čaušević

Spezija je imala debi za zaborav u Seriji A. U svom prvom nastupu u elitnom rangu italijanskog fudbala ovaj klub je upisao težak poraz. 

Spezija ne može igrati domaće mečeve na svom terenu pa je Sassuolo dočekala na tadionu Dino Manuzzi i pretprila težak poraz rezultatom 1:4.

Prvo poluvrijeme i nije bilo toliko loše za debitanta u Seriji A. Sassuolo je vodio sjajnim golom Đurčića iz 12. minute, a Galabinov je izjednačio u 30. minuti za rezultat prvog dijela.

Ipak, u drugom poluvremenu potpuni raspad nominalnog domaćina. Berardi je u 64. minuti uspješno pogodio iz penala, a dvije minute kasnije zabija i Defrel.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačan rezultat u 76. minuti postavio je Caputo i tako već na startu pokazao Speziji da je Serije A potpuno drugi svijet za Seriju B.

Inače, gostima je VAR tehnologija poništila čak tri gola i to zbog ofsajda. Interesantno svi poništene pogotke je postigao je Caputo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.