Željezničar je 2000. godine odnio bodove

U Banovićima se sjetili gostovanja Željezničara od prije 20 godina: Gušo sa 'hiljadu' ruku

Midhat Šljivak

FK Željezničar danas gostuje u Banovićima u susretu 1. kola Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice su naravno apsolutni favoriti u ovom susretu i sve osim pobjede izabranika Amara Osima bi bilo istinsko iznenađenje.

Ipak, prije 20 godina apsolutno niko nije mogao unaprijed upisati bodove u Banovićima. Budućnost je bila u vrhu bh. fudbala i gostovanja u Banovićima su za sve bila noćna mora.

Rijetko su gosti odnosili bodove, ali je Željezničar 18. oktobra 2000. godine uspio da savlada Budućnost sa 0:1. Jedini gol zabio je Alen Kurt.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U timu iz Banovića su se prisjetili ovog meča. Adnan Gušo je bio igrač utakmice jer je branio apsolutno sve i on je zaslužan za trijumf Plavih od prije 20 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.