Kup BiH

Slavija i Klis idu dalje!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Slavija je prošla dalje u Kupu BiH. Danas je u Istočnom Sarajevu član Prve lige RS izbacio premijerligaša Mladost nakon boljeg izvođenje jedanaesteraca. U regularnom toku bilo je 2:2.

Dva puta je za goste pogodio Fahrudin Kovač i činilo se da je sve gotovo.

Tako je bilo do pred sami kraj kada domaći dolaze do dva pogotka. Autogol je postigao Žulj, da bi zatim Popović poravnao na 2:2. Nakon penala domaći su slavili 8:7, a tragičar za goste bio je Vehab.

Klis je na domaćem terenu bio ubjedljiv protiv Unisa, bilo je 6:2. Već nakon prvog poluvremena ekipa iz Buturović polja je imala 4:1. Dva puta je pogodio Bitevija. U strijelce su se još upisali Šabanović i Kudra.

Jedini gol za goste iz Vogošće djelo je Hrbinića. U nastavku još dva pogotka domaćeg tima i jedan gostiju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Još jedan pogodak dodao je Kudra, a u listu strijelaca se upisao i Šimunović.

Alen Smajić je pogodio za goste.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.