Dva gola Jovića za pobjedu Širokog protiv Mladosti

Trijumf domaćina na Pecari

Dva gola Jovića za pobjedu Širokog protiv Mladosti

M. Šljivak

Široki je u 9. kolu Premijer lige BiH na Pecari savladao Mladost Doboj Kakanj sa 2:1.

Gosti iz Doboj Kaknja ponovo su skupo prodali kožu i uspjeli su i na Pecari da zatrsu mrežu. Igrala se sedma minuta kada je Alić šutirao iz slobodnog udarca, a lopta od živog zida završava iza leđa Martina Zlomislića za šokantnih 0:1.

Očekivano, nakon primljenog gola Široki je jurnuo naprijed. Napadi su im se isplatili u 31. minuti kada je Toni Jović prekrasno pogodio iz slobodnjaka sa gotovo 30 metara za 1:1.

Do kraja prvog dijela Široki propušta još nekoliko dobrih šansi. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, a na samom otvaranju drugog dijela domaći su poveli. Zabio je ponovo Jović nakon ubačaja Ikića za 2:1.

Mogli su domaći fudbaleri do kraja utakmice potpuno razbiti Mladost. Bukvić je skinuo zicer Cipetiću, Jurilj je pogodio stativu i imao je još jednu stopostotnu šansu, ali nije zabio.

Sa druge strane Mladost je pokušala dva puta preko Šišića, nije uspjela zabiti gol i na kraju je ostalo 2:1 za Široki.


Premijer liga, 9. kolo:

Široki - Mladost 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Zlomislić, Cipetić, Matić, Radeljić, Čuljak, Marić, Z. Begić, Vukoja, Ikić, Jović, S. Jurić.

Mladost DK: Bukvić, Alić, Žulj, Hrustanović, Vazda, Hadžić, Biber, Lalić, Dejanović, Nikolić, A. Begić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Nigdje golova, nigdje sansi, nigdje izvjestaja sa utakmica, izjave trenera, spornih trenutaka, samo onako kratak opis ko da je kantonalna liga... stvarno nam je liga pala *urcu za usi otkad je ova arena uzela prava na prenose a prenose jednu ili dvije utakmice evo par kola... samo nam zamazali oci s prvim kolima i prenosima 5 od 6 utakmica al cim su krenule ostale lige, nase lige ni na mapi... pa i ovaj ss.ba da se potrudi za nesto vise osim kratkog pisanog izvjestaja
11 0
AmerACM
Vratite Beganovica..inace odosmo u p***u materinu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi