Sarajevo protiv Celtica

Bordo noć za historiju

Midhat Šljivak

FK Sarajevo večeras igra jednu od najvećih utakmica u historiji.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u Zenici dočekuje škotskog velikana Celtic i preko ovog tima će tražiti historijski plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Za razliku od prethodnih godina samo jedna utakmica će odlučivati putnika u grupnu fazu. Škoti dolaze kao veliki favoriti, ali fudbal je čudo i u jednoj utakmici je apsolutno sve moguće.

Nema nikakve dileme da će igrači bh. prvaka doslovno 'poginuti' na terenu. Svi su spremni dati svoj posljednji dah na terenu i napraviti taj historijski korak za klub, ali i kompletan bh. fudbal.

"Očekuje nas borba, svjesni smo šta nas čeka i šta nam donosi. Spremni smo i željno čekamo utakmicu kako bismo napravili taj iskorak, koji ovaj klub toliko dugo čeka. Svjesni smo da imamo armiju navijača iza nas, Celtic nije ekipa koja je u vrhu evropskog fudbala i njihove slabosti moramo iskoristiti. Što da ne i pobijediti", poručio je kapiten Sarajeva Krste Velkoski pred ovaj meč.

I trener Bordo tima Vinko Marinović se također nada da će njegov tim ispisati historiju bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pripremili smo se za Celtic. Kvalitetni su, puno šutiraju, pa moramo biti oprezni i koncentrisani. Imamo svoj stav i optimizam. Motivisani smo", poručio je Marinović.

Kladionica Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na ovaj meč. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.