Foto: Euroleague

Momčad Duška Ivanovića odigrala sjajnu obranu

Baskonia bolja od Reala u španjolskom derbiju

Prvaci Španjolske, ekipa Baskonie, u derbiju Endesa lige odigranog u Euroligi slavila protiv Reala rezultatom 76:63. 

Iako su Baski odigrali dobro u prvom poluvremenu nije ništa slutilo da bi na kraju konačni ishod mogao biti onakav kakav je bio na kraju ove utakmice.

Obzirom na sve bilo je očekivano da će u ovom susretu biti dominatna obrambena igra, a na kraju se bolji u takvom omjeru snaga ispostavio Duško Ivanović koji je nadmudrio Pabla Lasa. Real je u 3/4 uspio anulirati -4 s poluvremena i pretvoriti ih u +5, no kad se očekivalo da rosterom kvalitetniji madridski tim krene dominirati u zadnjih 10 minuta desilo se upravo suprotno. Baskonia predvođena Petersom i Henryjem je potpuno izdominirala tim dijelom igre isključivši potpuno napad Reala iz igre te na kraju došla do velikih i pomalo nerealnih +13. 

Henry je utakmicu završio s 23 poena, a Peters sa 18, dok je Vildoza dodao 12 koševa, isto koliko i Gedraitis. Kod lošeg Reala najbolji je bio Campazzo sa 17 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.