Pogledajte kako izgleda duel dva diva visine 224 i 221 cm

Meč završili bez poena

Pogledajte kako izgleda duel dva diva visine 224 i 221 cm

A. Čaušević

U meču španske Endese između Estudiantesa i Baskonije viđen je drugi najviši duel u historiji španskog prvenstva. 

Na jednoj strani se našao 224 cm visoki Christ Koumadje, dok je na drugoj strani bio tri centimetra niži Youssoupha Fall.

U drugoj dionici obojica su se našla istovremeno na parketu, a u jednom duelu nakon što je Koumadje primio loptu, Fall ga je faulirao, pa ga je košarkaš Estudiantesa samo pogledao preko oka.

Poslije neizvjesnog i uzbudljivog meča Baskonija je slavila 84:86, a interesantno Fall i Koumadje nisu uspjeli postići ni poen.

Inače, prvi duel sa igračima identične visine u Španiji viđen je još 1992 godine. Na jednoj strani bio je Ralph Sampson (224 cm), a na drugoj Arvydas Sabonis (221).

Top Komentari

Higi
Identicne visine? 224 cm i 221 cm koji ste vi strucnjaci hahahaga
1 1
Penderinos
Ono kad ženske kažu da se pale na visoke momke
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti