Bayernu trebaju pojačanja

Sastav Chelseaja sve će otkriti, Nijemci upozoravaju Salihamidžića da vrijeme uveliko curi

Edmir Škorić

Do petog oktobra traje ovoljetni prijelazni rok, a u Bayernu još uvijek nisu kompletirali ekipu.

Istina je da je Bayern tim koji ima strašno jak roster, ali nedostaje tu još nekoliko igrača. Sve oči uprte su u Hasana Salihamidžića, a njemački mediji direktora bavarskog velikana upozoravaj ukako vrijeme neumoljivo curi i kako bi trebao požuriti s tim pojačanjima.

U fokusu je krilni nogometaš Chelseaja Callum Hudson-Odoi, koji je navodno na korak od Bayerna, ali - sat otkucava. Evropski i njemački prvak morat će ovog vikenda sve rješavati.

Bili su već na pragu potpisa Sergina Desta iz Ajaxa, a desni bek na kraju odabrao Barcelonu zbog Ronalda Koemana. To je dodatno zabrinulo rukovodstvo Bayerna, Bracu i javnost u Njemačkoj, jer - šta kao se isto desi i sa Hudson-Odoijem?

Desni bek, krilni napadač i centralni vezni su pozicije na kojima Bayern traži pojačanja. Za poziciju centralnog veznog bi do januara mogao da konkuriše iskusni Javi Martinez ukoliko se u narednim satima ne pronađe neko rješenje.

Povreda Sanea natjerala je Bayern da krene po engleskog reprezentativca, ali pitanje je koliko je zapravo sve gotovo kada je transfer 19-godišnjaka u pitanju? Ima li vremena da se transfer završi? Chelsea sada igra s Crystal Palaceom i ne bude li Hudson-Odoija u rosteru, onda će sve biti jasno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hudson-Odoi zna da ima preveliku konkurenciju u Chelseaju - Timo Werner, Tammy Abraham, Mason Mount, Kai Havertz, Christian Pulisic, Hakim Ziyech, Olivier Giroud... Jednostavno, za njega je najbolje da ode, a u Bayernu bi mogao da dobije svoju minutažu pored Gnabryja i Comana.

Salihamidžiću u svakom slučaju nije ostalo puno vremena, a ako Hudson-Odoi danas zaigra protiv Palacea, bit će jasno da situacija nije baš najbolja. Dva dana je premalo da se "završe" dva ili tri važna igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.