Okončan prijelazni rok

Thomas Partey zvanično u Arsenalu! · Zvanično

Edmir Škorić

Dugo je Arsenal pokušavao i napokon uspio dovesti Thomasa Parteya iz Atletica.

Londonski klub je u posljednjim satima prijelaznog roka u sjedištu La Lige uplatio odštetnu klauzulu Atleticu u visini od 50 miliona eura.

U Atleticu nisu imali namjeru da prodaju Parteyja, no iznenadio ih je potez Topnika, pa im ništa drugo nije ostalo nego da se pomire s gubitkom igrača kakav je ganski nogometaš.

Radi se o sjajno građenom igraču koji igra na poziciji zadnjeg veznogm, ali koji zna dobro da barata s loptom i koji bi mogao da bude izuzetno bitan u nastojanju kreiranja nekog jačeg i boljeg Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Partey je u Madridu obavio ljekarske preglede, pa je odletio odmah za Tursku kako bi se priključio reprezentaciji Gane, a nakon reprezentativne pauze dolazi u London.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.