Borba za prvaka starta sutra

Kreće rukometno ludilo: Borac, Sloboda ili neko treći

Esmer Oštraković

Rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine počinje sutra.

Gledajući prijelazni rok ekipa, postoje dva favorita za prvaka, a to su RK Sloboda i RK Borac, ali nikada se ne zna ko može iznenaditi.

Naravno, ne treba otpisati niti RK Gračanica koja posljednje dvije sezone igra sjajno, ali ni mladu ekipu Izviđača.

Odmah u prvom kolu igra se i derbi i to u Tuzli. Tamo će Sloboda dočekati ekipu Borca, te je to derbi dva glavna favorita za osvajanje titule.

U Visokom će ekipa Bosne dočekati ekipu Lokomotive iz Brčkog, te je teško očekivati da će domaća ekipa propustiti šansu za pobjedu na otvaranju sezone.

Gračanlije če na domaćem terenu dočekati ekipu Dervente, a sve osim pobjede ekipe koju sa klupe predvodi Damir Doborac, bilo bi ravno senzaciji.

Iskra će u Bugojnu dočekati ekipu Izviđača, te se tu očekuje tvrda i dobra utakmica u kojoj je sve moguće.

Krivaja u Zavidovićima dočekuje ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa, a teško je bilo šta prognozirati ozbirom da je Krivaja novajlija u ligi.

Slavija će na svom terenu dočekati ekipu Leotara. Gosti su u ovoj utakmici, obzirom na pojačanja koja su doveli, veliki favoriti.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U Doboju će Sloga i Konjuh odigrati svoj susret, a može se očekivati tvrda i neizvjesna utakmica, u kojoj domaći imaju blagu prednost.

Maglaj će na gostovanje Vogošći, a sve osim pobjede domaće ekipe zaista bi bilo veliko iznenađenje u prvom kolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.