Sve je bilo dogovoreno

Barcelona je kupila Depaya, ali je La Liga rekla "ne"

Admin Čaušević

U popodnevnim satima postalo je jasno da Memphis Depay neće postati fudbaler Barcelone, a polako su počeli na vidjelo izlaziti detalji šta se dešavalo posljednjeg dana prijelaznog roka. 

Katalonski Sport piše kako je Barcelona postigla dogovor s Lyonom, imala je u šaci i igrački karton sjajnog Nizozemca, ali je La Liga sve stopirala.

Naime, tijelo kojim upravlja Javier Tebas je onemogućilo registraciju Depaya jer je Barcelona prekoračila limit za plate dogovoren kao mjera u borbi protiv finansijske krize nastale pandemijom koronavirusa.

Ovaj 26-godišnji ofanzivac je na Nou Camp trebao stići za pet miliona eura s tim da bi Katalonci u slučaju da se ispune određeni uslovi platili i bonus od 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednjeg dana prijelaznog roka Barcelona je željela dovesti Erica Garciju, ali u tom slučaju nije uspjela postići dogovor s Manchester Cityem.

Inače, Garciji i Depayu ugovori ističu na kraju ove sezone i nije isključena mogućnost da obojica dođu na Nou Camp potpuno besplatno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.