Ousmane Dembele je pokvario sve Barcelonine planove

Upropastio transfer

Ousmane Dembele je pokvario sve Barcelonine planove

E. Škorić

Kapiten Lyona bio je jako blizu transfera u Barcelonu, ali je na kraju ostao u Lyonu.

Dugo je Ronald Koeman želio Memphisa Depayja dovesti na Nou Camp i sve bi to bilo ostvarivo da nije bilo Ousmanea Dembelea. Francuski reprezentativac uništio je praktično postignut dogovor.

Barca je trebala Lyonu da plati 25 miliona eura za transfer Nizozemca, što je otprilike šesti dio od onoga što je bilo prethodno uloženo u transfer Dembelea ranije iz Borussije Dortmund.

Dembele je odbio da ode u Manchester United na posudbu i na taj način da oslobodi mjesto Depayju, pa je transfer propao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona nije mogla zbog financijskih knjiga, ali i propisa španske La Lige dovesti Depayja i sve što je dogovoreno, nije moglo da se ispoštuje.

Ostaje jedino Depayju nada da će u januaru preći u Barcelonu za neki manji iznos ili na kraju sezone kada mu ističe ugovor i kada može kao slobodan igrač da pređe u redove katalonskog diva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

trzac
Kakav god da je, bolji je od Griezmana.
3 2
JointUnion87
Ovaj Dembele je smijurija od igrača.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi