BiH izgubila od Sjeverne Irske

Zašto Bajević nije ubacio Tatara ili Prevljaka? Razlog je jednostavan

Admin Čaušević

Prvi penali u historiji reprezentacije BiH, barem kada su u pitanju zvanični takmičarski mečevi, su bili nesretni za popularne Zmajeve. Sjeverna Irska je bila uspješnija te je otišla u finale baraža. 

Dušan Bajević je tokom meča napravio nekoliko izmjena. S klupe su šansu za igru dobili Amer Gojak, Dino Hotić, Haris Hajradinović i Stjepan Lončar. 

Gledatelji koji su meč posmatrali ispred tv ekrana, posebno oni koji prate Premijer ligu su se pitali zašto prililku za igru nije dobio Benjamin Tatar. 

Isto se odnosilo i na Smaila Prevljaka koji je mogao biti dobro napadačko rješenje kada je Zmajevima trebao pogodak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, na kraju niti Prevaljak ni Tatar nisu dobili priliku za igru. Razlog je i više nego jednostavan. Ova dvojica fudbalera uopšte nisu bili u protokolu za sinoćnji duel.

Inače, Milan Đurić zajedno sa Arminom Hodžićem je skoro cijelo drugo poluvrijeme i produžetke proveo zagrijavajući se, ali na kraju nije zaigrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.