Sada više nema dilema

Vučić dao odgovor na pitanje da će biti publike na najvećem srbijanskom derbiju

Samir Mlaćo

Publike neće biti na narednom vječitom derbiju Partizana i Crvene Zvezde.

Duel se igra naredne subote, a obzirom da je posljednji derbi bio pred publikom, mnogi su očekivali da će se to desiti i sada. Ipak, neće. Odgovorni neće da rizikuju, iako se pojavila mogućnost da bude dozvoljen bar određeni broj.

“Razmišljalo se da li da se pusti sedam, osam hiljada, 10 hiljada ljudi na derbi. Pa smo odlučili da ne puštamo sad, jer rastu brojevi. Iako je to napolju. Mnogo je teže pustiti u hali, nego napolju. To napolju je manje opasno nego u hali“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako će reagovati navijači ova dva tima ostaje da se vidi. Posljednji derbi donio je mnogo problema s obzirom da se nisu poštovala pravila ni propisi na tribinama.

Sada će kapije biti zaključane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.