Dinamo i Zvezda izborili plasman u grupnu fazu Evropske lige

Nastavljaju put u Evropi

Dinamo i Zvezda izborili plasman u grupnu fazu Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras su na svom terenu savladali Floru sa 3:1 i plasirali su se u grupnu fazu Evropske lige.

Dinamo je odlično otvorio utakmicu i poveo već u 11. minuti kada je Gavranović pogodio nakon asistencije Majera.

Zagrebački klub u 26. minuti je vodio 2:0. Gavranović je bio asistent, a gol je ovaj put postigao Ademi i činilo se tada da je u ovom meču sve jasno.

Međutim, Flora je u drugom dijelu uspjela da zaprijeti i uzdrma Dinamo. Gosti iz Estonije su u 65. minuti smanjili na 2:1 preko Sinyavskog. Pokušali su čak da dođu do drugog gola, ali Dinamo je u finišu meča došao do trećeg gola kada je u 87. minuti konačnih 3:1 postavio Ademi svojim drugim golom.

Zagrebački klub je ovom pobjedom izborio plasman u grupnu fazu i sutra će se njihovo ime naći u bubnju izvlačenja grupa. Bh. reprezentativac Amer Gojak u igru je ušao u 68. minuti utakmice.

Plasman u grupnu fazu Evropske lige osigurala je i Crvena zvezda koja je večeras u gostima pobijedila Ararat-Armeniju sa 2:1. Zvezda je povela u 45. minuti kada je Katai zabio gol uz dosta sreće.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Beogradski klub do drugog gola stiže u 60. minuti, a ovaj put strijelac je bio Falcinelli. Armenski tim uspio je u 72. minuti preko Lime da smanji na 2:1, ali ispostavilo se da je to konačan rezultat meča.

U grupnu fazu EL ide i Granada koja je u gostima pobijedila Malmo, dok je PSG sa 2:0 slavio protiv Rosenborga. Lech je bio bolji od Charleroija sa 2:1 i poljski klub ide u EL kao i Liberec koji je golom u 90. minuti izbacio APOEL.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ElComandante
PSG?
3 0
pero98
Čestitke Dinamu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije