Odlične kvalifikacije

Nakon sedam godina vozilo se na Nurburgringu, Mercedes po starom, Leclerc šokirao!

Admin Čaušević

Na stazu Nurburgring Formula 1 se vozila nakon sedam godina. Urka je na programu sutra, dok su danas održane kvalifikacije i to u sklopu nagrade za Veliku nagradu Eifela. 

Vozači Mercedesa su se očekivano našli na prve dvije pozicije, s tim da je Valtteri Bottas uspio nadmašiti Lewisa Hamilton. Finac je s vremeno 1:25.269 stigao do 14. pol pozicije u karijeri.

Treći će sutra startati Max Verstappen koji je pokazao zube, ali nije mogao do prve pozicije. Vozač Ferrariji Charles Leclerc se pobrinuo za najveće iznenađenje.

Leclerc je izvukao i više od maksimuma tako što je završio na četvrtoj poziciji, dok njegov kolega Sebastian Vettel nije prošao u finalni dio kvalifikacija.

U Top 10 još su završili Alexander Albon, Dniel Ricciardo, Esteban Ocon, Lando Norris, Sergio Perez i Carloz Sainz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti