Bottas najbrži u Sočiju, Hamiltona početnička greška skupo koštala

Velika nagrada Rusije

Bottas najbrži u Sočiju, Hamiltona početnička greška skupo koštala

A. Čaušević

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas je stigao do svoje devete pobjede u Formuli 1 nakon što je bio najbrži na Velikoj nagradi Rusije. 

Utrka na stazi u Sočiju je praktično odlučena prije nego što je i počela. Lewis Hamilton koji je imao pol poziciju je vježbao start u nedozvoljenom prostoru pa se našao pod istragom.

Hamilton je odlično započeo trku, ali je zatim dobio kaznu od 10 sekundi koju je odradio prilikom odlaska u boks. To je iskoristio Bottas koji na startu prestigao Maxa Verstappena i do kraja održao prednost za drugu pobjedu ove sezone.

Inače, već u prvom krugu zabilježena su dva odvojena incidenta. Lance Stroll i Carlos Sainz su završili u zaštitnim zidovima.

Verstappen je na kraju bio drugi, dok je Hamilton koji i dalje zaostaje jednu pobjedu za legendarnim Michaelom Schumacherom bio treći.

U bodovima su još završili Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Esteban Ocon, Daniil Kvyat, Pierre Gasly i Alexander Albon. Dodatni poen za najbrži krug osvojio je pobjednik Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi