Povlači li se Mercedes iz Formule 1? Stigla je i reakcija iz Njemačke

Stiglo saopštenje iz Daimlera

Povlači li se Mercedes iz Formule 1? Stigla je i reakcija iz Njemačke

A. Čaušević

Daimler grupacija koja je vlasnik Mercedesa je negirala špekulacije o povlačenju ovog tima iz Formule 1.

"Nastavit ćemo s takmičenjem u Formuli 1, a to će biti u timu Mercedes. Nemamo namjeru da napuštamo takmičenje", rekao je glasnogovornik Daimlera agenciji DPA.

Proteklih sedkmica kompanija Ineos koja se bavi hemijskom industrijom se spominjala kao mogući kupac šampionskog tima, međutim nakon današnjih izjava sve pada u vodu.

Inače, na kraju sezone ističu ugovori Tottu Wolffu, šefu ekipe te Lewisu Hamiltonu, aktuelnom svjetskom prvaku i trenutno najboljem vozaču na gridu.

"Nastavit ćemo s istim ljudima.: Lewisom, Valtterijem (Bottasom) i Totom", poručio je glasnogovornik.

Mercedes i ove sezone dominira. Njemački tim suvereno korača ka novoj tituli u poretku konstruktora, dok je i Hamilton vodeći u poretku vozača.

Top Komentari

Zoilomas
Isto kao da su pitali real madrid ako ce napustiti fudbal. Haha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi