Zbog povrede leđa

Nakon devet godina Shiffrin će propustiti start Svjetskog kupa

Edmir Škorić

Američka skijašica Mikaela Shiffrin propušta uvodni vikend Svjetskog kupa u austrijskom Soldenu.

Shiffrin zbog povrede leđa ne može da se takmiči u Austriji narednog vikenda i to će biti prvi put od 2011. godine da propusti početak ovog takmičenja.

„Pošto sam povrijedila leđa na skijanju prethodne sedmice, savjetovali su mi da presjedim takmičenje u Soldenu kako bih mogla da se oporavim i trkam se do kraja sezone. Prethodnih osam godina sam počinjala sezonu na tom mjestu, zaista me frustrira što sada neću nastupiti. Srećom, povreda će proći i ja ću se vratiti na stazu veoma brzo“, kazala je dvostruka olimpijska i trostruka svjetska prvakinja.

Ona je posljednji put bila na stazi 26. januara, a zbog smrti svog oca propustila je ostatak sezone 2019/20.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.