Shiffrin će nastupiti u Oreu!

Amerikanka opet na skijama

Shiffrin će nastupiti u Oreu!

A. Čaušević

Najbolja skijašica današnjice Michalea Shiffrin će nastupiti na utrkama Svjetskog kupa u švedskom Oreu nakon dužeg odsustva zbog smrti oca Jeffa. 

"Ore je od početka karijere imao posebno mjesto u mom srcu. Čini se da je to pravo mjesto za moj povratak na Svjetsko prvenstvo", poručila je 25-godišnja Shiffrin putem društvenih mreža.

Sjajna Amerikankca je posljednji put nastupila u bugarskom Banskom krajem januara i u međuvremenu je izgubila prvo mjesto u ukupnom poretku te u borbi za Mali kristalni globus u slalomu.

Ipak, Shiffrin ima još uvijek mogućnost da bude najbolja na kraju sezone jer za Federibom Brignone kasni 153 boda, dok joj Petra Vlhova u poretku skijašica bježi 20 bodova.

U Areu je u četvrtak na raspored u paralelni slalom za žene, a u petak i subotu će se voziti utrke veleslalom i slaloma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi