Propustio je duel u Zenici

Lewandowski završio pregled, hoće li igrati protiv Bosne i Hercegovine?

Admin Čaušević

Robert Lewandowski je propustio prvi meč Bosne i Hercegovine  i Poljske igran na Bilinom polju jer ga selektor Jerzy Brzeczek nije zvao na septembarsko okupljanje. 

Lewandowski koji je možda u 2020. godini bio i najbolji igrač svijeta se pojavio na septembarskom okupljanju i igrao je u nedjelju protiv Italije.

Međutim, odlični napadač nije meč završio jer je zamijenjen u finišu. Dobio je nezgodan udarac u skočni zglob i nije mogao igrati.

Lewandowski je jutros bio na pregledu. Potvrđen je udarac, modrica je jaka, a na jednom mjestu poljski golgeter. Povreda je bolna i zaista nije moguće reći hoće li grati u srijedu ili ne.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naredna dva dana iskusni 32-godišnjak će provesti na terepijama sa fizioterapeutima, a ostaje da se vidi da li će dobiti trku s vremenom i biti spreman za duel u Wroclawu.

Obzirom da Krzysztof Piatek i Arkadiusz Milik i nisu u dobroj formi neigranje Lewandowskog bi bio veliki udarac za reprezentciju Poljske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.