Nizozemci očajni pred dolazak u BiH, Poljaci i Italijani raspucani
Foto - EPA

Prijateljske utakmice

Nizozemci očajni pred dolazak u BiH, Poljaci i Italijani raspucani

Midhat Šljivak

Reprezentacija Nizozemske poražena je večeras u Amsterdamu od Meksika rezultatom 0:1.

Novi selektor Frank de Boer se nije proslavio na debiju. Igra njegove selekcije je izgledala veoma loše i Meksiko je bio taj koji je stvarao šanse.

Da nije bilo Tima Krula i nepreciznih napadača Meksika, pobjeda bi bila uvjerljivija, a Nizozemci su tek u finišu stvorili dvije odlične šanse.

Prethodno su njihovi rivali propustili veliki broj dobrih šansi. Ipak, u 59. minuti dosuđen je penal kojeg u gol pretvara Raul Jimenez za prednost od 0:1.

U 89. minuti Nizozemci imaju dvije velike šanse. De Jong je šutirao pravo u golmana Meksika, da bi u nastavku akcije Depay pogodio prečku.

Nizozemska u BiH dolazi u nedjelju i bit će to sasvim sigurno velika šansa za Zmajeve da upišu dobar rezultat.

Poljska je u Gdansku deklasirala Finsku sa 5:1.

Grosicki je otvorio meč hat-trickom od devete do 38. minute meča, a u nastavku su još pogađali Piatek i Milik. Gol za goste postgiao je Niskanen.

Italija je sa 6:0 razbila Moldaviju. Pet golova Azurri su dali u prvom dijelu, da bi na kraju samo potvrdili pobjedu od 6:0.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Jestel znali da je Ahmedhodzic ponikao u Nottingham Forrestu iz u18 u u21 ga prebacili, debitovao za prvi tim protiv Newcastle
4 0
Ivica_Osim8
Teze ce buti igrat s Poljskom nego Holandijom
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi