Foto - EPA

Žele dva oduzeta Scudetta nazad

Juventus ne odustaje: Klub iz Torina ponovo traži oduzete titule!

Midhat Šljivak

Torinski Juventus ponovo će pokrenuti postupak za povratak titula koje su mu oduzete.

Zbog čuvene afere Calciopoli i namještanja utakmica, Juventus je ostao bez titula prvaka u 2005 i 2006. godini. Titula iz 2005. godine je ostala bez vlasnika, a naredna je dodijeljena Interu.

Međutim, rukovodstvo kluba neće odustati od ovih titula i namjerava ponovo pokrenuti postupak da im se ove titule vrate.

"Tokom godina smo poduzeli sve da zaštitimo klub. Čekamo odgovor na žalbu koju smo nedavno podnijeli prema nadležnim organima i klub će sve učiniti da vratimo te titule", saopšteno je iz Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U novembru prošle godine prva žalba Juventusa je odbijena, baš kao i pokušaji iz jula prošle godine pred Državnim sudom.

Stara dama bez ove dvije titule je uvjerljivo najbolji tim Italije sa 36 osvojenih Scudetta, ali Juve želi da se ta cifra i poveća.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.