Pred susret s Džekom: Milik otvorio dušu i objasnio ko je kriv što nije otišao u Romu

Kako je propao transfer Dijamanta u Juventus

Pred susret s Džekom: Milik otvorio dušu i objasnio ko je kriv što nije otišao u Romu

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra u gostima protiv Poljske utakmicu četvrtog kola Lige nacija.

Za Poljake najveći problem je Robert Lewandowski koji ima problema s povredom i najvjerovatnije neće moći odigrati cijeli meč. Umjesto njega u tim bi trebao "uskočiti" Arkadiusz Milik kojem je igranje u reprezentaciji očito jedina minutaža ove sezone.

Poznato je da je Milik htio napustiti Napoli ovog ljeta, a nakon što se to nije desilo klub je odlučio da ga pošalje na tribine. Njegov ugovor ističe na kraju sezone i očito je da će isti presjediti na tribinama što je nešto najgore što se fudbaleru može desiti.

Milik je u ljetnom prelaznom roku imao nekoliko ponuda, a bio je najbliži odlasku u Romu. Trebao je biti dio transfera Edina Džeke koji je bio na korak od Juventusa, a poljski napadač je trebao biti njegova zamjena u Romi.

Međutim, u samom finišu ovaj transfer je propao iako je sve bilo dogovoreno. Na kraju se Roma i Napoli nisu mogli dogovoriti, a Juventus je odustao od svega i umjesto Džeke doveo Alvara Moratu.

Milik je za poljske medije odlučio da otkrije šta se desilo i potvrdio je da će čak prošao ljekarske preglede u Romi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ne mogu dati detalje šta se desilo, ali ću se potruditi da vam to drugačije objasnim. Da se transfer ostvari mora doći do dogovora između igrača i oba kluba. Ja sam pristao na transfer, ali se klubovi nisu dogovorili i ostao sam u Napolju", počeo je Milik i nastavio.

"Istina je da sam uradio ljekarske preglede u Romi i sve je bilo kako treba. Čak se i klub oglašavao oko toga. Ipak, na kraju je sve propalo, a ja zaista ne mogu reći zbog čega. Samo želim da kažem da sam ja htio da idem u Romu i to je to".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Napolijev predjednik trazio 35 miliona, Roma dobijala 12 za Dzeksona, bilo je previse za nove vlasnike skrtice, to da plate, a i nije nista bolji, samo mladji od Edina.
5 0
Mele
Trebao je Dzekson u jesen kariere osvojiti titulu i u Italiji..Mislim da bi bolji bio od Morate, on se izgubio u Chelziju, Realu, i Atleticu, nije ni sjena nekadasnjeg golgetera. Pa ni Enrique ga ne zove, to sve govori.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi