U gradskom derbiju, bolja je bila ekipa RK Čelik koja je pokazala da će ove sezone biti prvi favorit za ulazak u Premijer ligu

Prva liga FBiH, 4.kolo

RK Čelik u gradskom derbiju bolji od RK Čelik-Junior

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u gradskom derbiju u okviru Prve lige FBiH- grupa "Sjever" savladali tim Čelik-Juniora rezultatom 29:25.

Stariji zenički klub u ovaj meč je ušao sa tri pobjede na svome kontu, dok je mladi tim Čelik-Juniora u derbi ušao s dvije pobjede i jednim porazom. Početak utakmice prošao je u izjednačenoj utakmici, prva polovina prvog poluvremena igrala se gol za gol, a onda je na scenu stupio golman domaćina u ovom susretu Rijad Polić, koji je odbranio nekoliko zicera, što su znali iskoristiti igrači Čelika, te su napravili razliku od par golova. Do kraja poluvremena ta prednost se i povećala, te je prvi dio okončan rezultatom 15:9 za Čelik.

U drugom dijelu mladi gostujući igrači pokušali su da smanje prednost, ali dosta iskusnija i bolja ekipa Čelika, sa mnogo širim rosterom to nije dozvolila. Držali su prednost od četiri-pet golova razlike crno-crveni, a kraj utakmice okončan je pobjedom Čelika rezultatom 29:25 (15:9).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe istakli su se Mirza Dervenčić sa šest, te Slaven Šijaković i Edin Gušić sa po pet golova. U redovima poražene ekipe, Amar Kobilica postigao je sedam, dok je Emel Šabić dodao šest golova.

Nakon četvrtog kola RK Čelik je na vrhu tabele sa četiri pobjede, dok je Čelik-Junior s omjerom od dvije pobjede i dva poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.