RK Bosna u finalu bolji od RK Čelik, treće mjesto pripalo RK Iskra
Klub iz Visokog u finalu nije imao problema protiv domaće ekipe, te su sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto na turniru

Završen memorijalni turnir "Zaim Kobilica" u Zenici

RK Bosna u finalu bolji od RK Čelik, treće mjesto pripalo RK Iskra

D. Kurbegović

U Gradskoj areni Zenica utakmicama za prvo mjesto (RK Čelik – RK Bosna Visoko) i treće mjesto (RK Jajce – RK Iskra) sinoć je završen tradicionalni, šesti po redu rukometni turnir "Zaim Kobilica".

U finalnoj utakmici RK Bosna iz Visokog nadigrala je RK Čelik rezultatom 36:27 (poluvrijeme 19:14 za RK Bosnu)

Treće mjesto pripalo Iskri iz Bugojna koja je imala dosta muke 38:35 da savlada RK Jajce. 

Prvog dana turnira, RK Čelik je savladao RK Jajce rezultatom 34:27 (17:12), dok je u drugoj utakmici u sudaru ekipa iz Premijer lige, RK Bosna iz Visokog savladala RK Iskru iz Bugojna rezultatom 43:31 (21:15).

Nakon utakmice Čelik – Bosna uručeni su pehari za prvo, drugo i treće mjesto, dok su proglašeni i najbolji pojedinci turnira.

Za najboljeg igrača izabran je Almir Osmanhodžić iz Bosne, najbolji strijelac turnira s 23 gola u dvije utakmice je sjajni Benjamin Čičkušić, dok je za najboljeg golmana izabran domaći vratar, Rijad Polić iz RK Čelik.

Za kraj vrijedi istaći odličnu organizaciju turnira od strane domaćina, koji su u skladu sa svim epidemiološkim preporukama organizovali ovaj tradicionalni turnir u spomen bivšeg igrača Čelika, ali i reprezentativca BiH i Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi